|
|
|
|
 |
« Απάντηση #21 στις: 09/07/2007, 21:29:25 » |
|
Κωνσταντίνε, χαίρε  Δεν ξέρω αν σου κάνει αυτό. Πάντως το κόστος είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, από το να πας ένα memory stick με τα σχέδια σου σε ένα οποιοδήποτε "προχωρημένο" φωτοτυπάδικο ή σε αυτό που πήγα και εγώ (Μέσω pm, σε βοηθώ όπως μπορώ με περισσότερες πληροφορίες).Τύπωσα 6 κολλες Α3 με κόστος 25e. Υπολόγισε ότι δυό κόλλες Α3 σου αρκούν για διπλή τύπωση των σχεδίων σου. Έχω κάνει γύρω στις δέκα πτήσεις, λερώθηκε από το καύσιμο και το σκούπισα (σχετικά προσεκτικά) με azax. Μέχρι τώρα δεν έχει φθαρεί ή ξεθωριάσει ...καθόλου. 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Banks, Banks! ...They shot me  !
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #23 στις: 10/07/2007, 10:29:23 » |
|
Παιδια εαν εχετε προβλημα και σας χαλανε τα εκτυπωμενα αυτοκολητα απο το καυσιμο, το πλαισιο εχει ενα σπραιυ διαφανο για αυτη την δουλεια. Το εχω χρησιμοποιήσει με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν. Το λενε Vernis transparent της Marabu ή αλλιώς και Klarlack. Ψεκαζης ενα ελαφρυ στρωμα επανω στο εκτυπωμενο αυτοκολλητο (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΡΤΙΝΟ ΑΥΤΟΚΟΛΗΤΟ) και αυτο ειναι ολο. Σε 10 λεπτα το πολυ ειναι στεγνο και ευκαμπτο αρκετα ωστε να ακολουθη το γαρμπος του χαρτιου η της διαφανιας και να μην σπαη.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
dim sofos
moderator
Full Member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #24 στις: 10/07/2007, 18:15:30 » |
|
Θα συμφωνίσω με τον panelpni,και θα πρσθέσω και το βερνίκι 2 συστατικών σάν δεύτερη λύση.  Βρήκα για το νέο μου Yak 54 αυτοκόλητα απο κατάστημα με αξεσουάρ αυτοκινήτου.Ο άνθρωπος του μαγαζιού μου εγγυήθηκε ότι δέν χαλάνε με τα καύσιμα,ούτε με τις εξωτερικές συνθήκες,αλλά ούτε φεύγουν με το πιεστικό μηχάνημα πλήσης. Τα αυκοκόλητα είναι τύπου τατού,το τρίβεις με ένα πλαστικό φύλλο(κάρτα τράπεζας κτλ..)και αποτυπώνεται έυκολα σε όλες τις καμπύλες και γωνίες. Δέν έχει παρά να το δούμε στην πράξη.. 
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #25 στις: 10/07/2007, 18:50:13 » |
|
Αγαπητέ panelpni το βερνικάκι που προτείνεις σίγουρα κάνει ανθεκτικότερη την εκτύπωση στην επαφή του με το καύσιμο και τα καθαριστικά, αν και για να είμαι ειλικρινής δεν είχα -μέχρι τώρα- προβλήματα. θα το προμηθευτώ όμως, καλού κακού. ...τα άλλα βερνίκια που προτάθηκαν, φοβάμαι μήπως κάνουν κάποια χημική αντίδραση, δεδομένου ότι τα γνωρίζω και είναι ισχυρά. 
|
|
|
|
Τελευταία τροποποίηση: 11/07/2007, 10:06:47 από Γιάννης Ζ.
|
Καταγράφηκε
|
Banks, Banks! ...They shot me  !
|
|
|
|
mrdrifter
Jr. Member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #26 στις: 10/07/2007, 23:47:32 » |
|
Πολυ καλη ιδεα και πολυ ομορφο το αυτοκολλητο dim sofe!  Ισως και σε συνδιασμο με το σπρευ να ναι ακομα πιιο σιγουρο. Θα το δοκιμασω και ιδομεν!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #27 στις: 11/07/2007, 07:28:00 » |
|
..............και μια δεύτερη χρήση του σπρέι. Για οπτική αναγνώριση στο ραφι η Φώτο. Γιατί αν περιμένετε υπάλληλο με τον χαμό που γίνετε στο πλαίσιο.....
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
mrdrifter
Jr. Member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #28 στις: 11/07/2007, 08:16:40 » |
|
σημερα μπορει να πεταχτω στο πλαισιο για να παρω το σπρευ.Αν περασω και απο κανενα μαγαζι με αξεσουαρ α/κ θα κοιταξω αν εχει κανα ενδιαφερον αυτοκολλητο!  Ευχαριστω για τις ιδεες σας!  Επιφυλασομαι για φωτο οταν με το καλο το ετοιμασω! 8)
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #29 στις: 15/02/2008, 11:25:43 » |
|
Καλά τα είπαμε για το πως θα φτιάξουμε η θα βρούμε αυτοκόλλητα . Εαν όμως βγάλουμε τα παλιά μας αυτοκόλλητα , πως θα φύγει εκείνη η καταραμένη κόλλα , που ριζώνει επάνω στο μοντέλο ?  Εχτες πάλευα 2 ώρες με διαφορά υλικά , ασετόν , οινόπνευμα , διαλυτικό μοντελισμού , μέχρι και διαβρωτικό φλαντζών δοκίμασα .........αλλά μου έφυγε η μαγκιά μέχρι να διώξω τις παλιόκολες . Μπορεί τα αυτοκόλλητα να φεύγουν μετά από λίγο καιρό εύκολα , αλλά οι κόλλες που παραμένουν επάνω στο μοντέλο , είναι βάσανο .  Κανένας πιο εύαποπισινός τρόπος ? 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #30 στις: 15/02/2008, 13:46:09 » |
|
Προσέξτε με το ασετόν, κάνει κακό στα πλαστικά και ιδίως αν έχετε πλαστικά μοντέλα. Προς το παρόν δεν έχω λύση για τις κόλλες σε πλαστικό, απλά ήθελα να τονίσω το κακό που κάνει το ασετόν στο συγκεκριμένο υλικό.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #31 στις: 15/02/2008, 13:51:07 » |
|
Δοκιμασε με καθαρη βενζινη και αρκετη προσοχη. Καλη επιτυχια !
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Aeolos
Special Member
Full Member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #32 στις: 16/02/2008, 21:02:08 » |
|
Δοκίμασε με καθαρό οινόπνευμα.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα γιατί λόγω εμπειρίας μπορεί να σε ρίξει στο επίπεδό του και να σε νικήσει... 
|
|
|
|
stefanos-106
Full Member

Αποσυνδεδεμένος
Ο Mοντελισμός δεν είναι Playstation!!!!
|
 |
« Απάντηση #33 στις: 23/06/2008, 00:38:19 » |
|
DOKIMASE NA BGALIS TA AFTOKOLITA ZESTENONTASTA ME PISTOLAKI GIA TA MALIA.
TO IDIO KANE KE OTAN TA KOLAS MALAKONI TO ILIKO KE GINETE EFKAMTO.
GIA EPISTROSI PANO STO TIPOMENO AFTOKOLITO BALE SPREI DIAFANO POU BAFOUN TA AFTOKINITA GIA NA GIALIZOUN ANTEXI TO KAFSIMO KE TA KATHARISTIKA.
AN PARAGELNIS AFTOKOLITA NA ZITAS EKTIPOSI APO SOLBET EKTIPOTI TRELES ANTOXES IDIETERA SE 3M AFTOKOLITO GIA AFTOKINITA
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Αν δεν έχεις χρόνο να το κάνεις σωστά, πρέπει να 'χεις χρόνο να το κάνεις ξανά!
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #34 στις: 13/09/2010, 00:13:24 » |
|
Θα ήθελα να πω μια ιδέα για τα αυτοκόλλητα και παράλληλα να ρωτήσω και κατά πόσο είναι βιώσιμη ως λύση.
Για να ντύσουμε πχ μια επιφάνεια σε ένα μοντέλο μπορούμε να:
1:. εκτυπώσουμε το σχέδιο που θέλουμε, 2:. αγοράσουμε το αυτοκόλλητο διαφανές κάλυμμα που βάζουν οι μαμάδες στα σχολικά βιβλία των παιδιών ώστε να μην τα κάνουν πατσαβούρια και
3:. κολλάμε το σχέδιο μας κάτω απο το αυτοκόλλητο αφήνοντας λίγα μπόσικα ωστέ να υπάρχει επιφάνεια που να κολλάει γύρω από το σχέδιο για να μπορέσουμε να το φορέσουμε στο μοντέλο μας.
-> Το μόνο μειονέκτημα που μπορώ να σκεφτώ χωρίς να έχω εμπειρία καμία πάνω στο θέμα είναι ότι, το πλαστικό θολώνει όταν τρίφτεί αρκετά σε άλλη επιφάνεια μακροπρόθεσμα. Πάντα τα πλαστικά αυτά καλυμματα θόλωναν όταν προς το τέλος της χρονιάς μέσα στην τσάντα των μαθητών τα βιβλία ερχόντουσαν για 1 χρόνο σε επαφη το ένα με το άλλο. Όπως και να έχει δεν νομίζω να τίθεται τέτοιο θέμα με τα μοντελα.
Απλά έριξα μια ιδέα, ξέρει κανείς αν είναι βιώσιμη?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #35 στις: 13/09/2010, 01:38:53 » |
|
Είναι βιώσιμη όπως θα δεις και εδώ http://www.aeromodelismos.gr/index.php/topic,231.msg16534.html#msg16534 Όσο για το 3ο μην αφήσεις μπόσικα γιατί απο το σκαλοπατάκι που θα κάνει θα εγκλωβιστεί αέρας και θα εμφανίζονται κατα διαστήματα φυσαλίδες. Καλύτερα να κοπούν στο ίδιο μήκος
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Βρε μανία με το depron!!!
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #36 στις: 14/09/2010, 01:14:04 » |
|
1000 ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και την παραπομπή του ποστ, μόλις οργανωθώ λιγάκι θα αρχίσω τα πειράματα. Καλώς ή κακώς όχι πάνω σε κάποιο μοντέλο μιας που το μόνο που έχω ένα lama v3 δεν έχει και τίποτα μεγάλες επιφάνειες αλλά όλο και κάπου θα βρώ να το δουλέψω εμπειρικά.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|