|
|
 |
« στις: 05/06/2009, 10:18:53 » |
|
Παιδια η mx12 graupner η η optic sport εχει την δυνατοτητα για elevon και canards? για elevon στην delta ειμαι σιγουρος αλλα για τα canards τι mode θα πρεπε να χει ( για elevon η elevator κινηση ) ? τα υποστηριζουν ολα αυτα αυτες οι δυο? αυτο θελω να κανω
|
|
|
|
Τελευταία τροποποίηση: 05/06/2009, 10:25:42 από jp
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #1 στις: 06/06/2009, 08:29:24 » |
|
kaneis?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #2 στις: 06/06/2009, 08:42:43 » |
|
Φίλε jp Για την ανεξάρτητη κίνηση τεσσάρων σέρβο σίγουρα χρειάζεσαι elevon μίξη και ακόμα τουλάχιστον 5 μίξεις έξτρα. Εγώ έχω την FUTABA 9C η οποία μου δίνει αυτήν την δυνατότητα για να ελέγξω τα 4 πτερύγια του ΑΙΜ54 που έχω κατασκευάσει http://www.aeromodelismos.gr/index.php/topic,1971.0.html Αυτό το έκανα γιατί στις πτήσεις πέταγε σαν Χ-wing παρά σαν +wing και ταυτόχρονα τώρα έχω και κινήσεις rudder
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Βρε μανία με το depron!!!
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #3 στις: 06/06/2009, 18:47:14 » |
|
εκανα το χ-31 του steve shumate apo to parkjets και ο ιδιος χρησιμοποιει 9αρα η 10αρα αλλα πολλα τα λεφτα για 9αρα
τελος παντων θα το ψαξω
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #4 στις: 03/07/2009, 08:24:25 » |
|
με μια μιξη ολα κουνιουντε το δοκιμασε ο dave οριστε και viδεεεο!!! http://www.rcpowers.com/eurofighter/eurofighterinstructions.htm to 3 video με μικτη και αν βγαλεις το thrust vector πολυ απλοτερο στην ουσια δειχνει την απλοτερη κατορθωτη μορφη για να αγορασουν τα σχεδια του αχαχαχαχαχαχα σου λεει το πουλαω για 9 δολλαρια και ο αλλος θα βαλει 10 αρα?
|
|
|
|
Τελευταία τροποποίηση: 03/07/2009, 08:38:57 από jp
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #5 στις: 06/07/2009, 21:06:27 » |
|
οκ τα εφτιαξα τα σερβο χωρις μικτη, μια μιξη στη τ/ρχ φτανει απλα πρεπει στα canards να βαλετε 2 σερβο και οχι να τα ενωσετε με αξονα εκει θελει και αλλη μιξη η τ/ρχ αυτα τα ολιγα ετσι οποιος θελει canards kai elevon, μια μιξη με 2 split connectors kai εναλλαξ τα canards συνδεδεμενα στο elevator kai aileron οπα λαθος με αξονα δεν θα χετε elevon sta canards alla elevator mono  kai μια μιξη ακομα γιατι αλλιως θα διαλυθει το servo tous otan striβετε
|
|
|
|
Τελευταία τροποποίηση: 06/07/2009, 21:17:47 από jp
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #6 στις: 26/07/2009, 14:24:52 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #7 στις: 30/07/2009, 20:54:45 » |
|
shmera elenksa ta canard leitourgoun kalytera apo ti pisteua molis to teleiwsw tha anevasw videaki alla tha paei meta 15 augoustou an endiafereste giati mono o depron apanthse se ayto to thread , alla paidia poly kourash kai polles wres douleias
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #8 στις: 30/07/2009, 22:43:21 » |
|
Φίλε μου συγχαρητήρια Και μπράβο  για το κουράγιο σου, αλλά έτσι είναι ο μοντελισμός, όχι μόνο πτήσεις αλλά και κατασκευή και δημιουργία
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #9 στις: 31/07/2009, 07:57:04 » |
|
 yparxei mhpws sprey gia na ginete to depron atsali?  diabasa gia epoxy dialymenh me oinopneuma alla to oinopneuma thn zestenei kai thn tikei poly grhgora ase pou meiwnei thn posothta ths exw thn entypwsh
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #10 στις: 31/07/2009, 20:22:59 » |
|
Φίλε jp το οινόπνευμα όταν εξατμιστεί όντως μειώνει τον όγκο αλλά μειώνει και το χρόνο πηξίματος γιατί καθώς εξατμίζεται μειώνει την θερμοκρασία την θερμοκρασία την ανεβάζει η αντίδραση της εποξικής καθώς στερεοποιείται. Αλλά για βαφή γενικώς για foam πληροφορίες θα βρεις... εδώ Υπάρχει βέβαια και η τεχνική του μονοκότ που πληροφορίες θα βρεις... εδώ με την μόνη διαφορά οτι το θέμα έμεινε μισό  και δεν αναφέρει για το ντήσιμο σε foam αλλά η τεχνική είναι παρόμοια με το ντήσιμο μπάλσα μόνο που δεν πρέπει το σίδερο να ανεβάσει θερμοκρασία πάνω απο 80 βαθμούς C και να βρεις μονοκοτ ειδικά για foam Αν σε ενδιαφέρει κάπου υπάρχει πιο λεπτομερή παρουσίαση για μονοκότ σε foam να ψάξω και να σε ενημερώσω
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #11 στις: 06/08/2009, 12:36:26 » |
|
ty για την απάντηση σκέφτομαι να το ντύσω με όσο πιο λεπτή ζελατίνα αυτή που τυλίγουν δώρα κτλ. έχγρωμη έτσι ώστε να το βάψω παράλληλα, κολημένη με ZAP-0 FOAM SAFE απλα λειπωτ ωρα kai θα το τελειωσω σε κανα μηνα
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #12 στις: 06/08/2009, 14:56:23 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #13 στις: 17/08/2009, 14:07:51 » |
|
επεστρεψα και συνεχιζω ,απο ενα τεστ που εκανα με την ζελατινα βγαινει καλο απλα θελει μπολικη κολλα για να μην αφηνει κενα η ζελατινα ειναι πολυ λεπτη την βρηκα σε βιβλιοπολειο ο.80 λεπτα το φυλλο  και μου αρεσει που κολαει ομορφα με το foam παντως το χρωμα με εποξικη θα ταν πιο ευκολο αλλα πιο βαρυ , θα ανεβασω καποιοα στιγμη και videaki
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #14 στις: 20/08/2009, 21:00:29 » |
|
  προχωραει depron ,οσο για τεχνικη σαν του μονοκοτ ειναι αλλα με κολλα ,θελω να πω δεν μπορω να βρω καποιους κανονες εκτος του να μην αφηνεις κενα τα canards einai apla topothetimena gia fotografiko skopo ayto aristera einai kaltsa!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #15 στις: 21/08/2009, 02:07:11 » |
|
Όμορφο δείχνει  Ως προς την τεχνική, βάζεις κόλα σε όλη την επιφάνεια την απλώνεις και μετά βάζεις το φύλο τεντωμένο ή βάζεις μόνο στις άκρες κόλα;
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #16 στις: 21/08/2009, 08:10:19 » |
|
στα ακρα βαζω εποχυ ειναι καλυτερα και σε ολο το αλλο κρυανοκρυλικη, δεν τεντωνεις καθολου το βαζεις σιγα σιγα
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #17 στις: 21/08/2009, 08:12:51 » |
|
που μπορουμε να βρουμε στην ελλαδα μηχανημα κοψιματος depron ακριβειας?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #18 στις: 21/08/2009, 12:51:32 » |
|
που μπορουμε να βρουμε στην ελλαδα μηχανημα κοψιματος depron ακριβειας?
Καταρχήν, η ακρίβεια... είναι ακριβή  Ότι ξέρω εγώ μέχρι στιγμής είναι οτι υπάρχουν διάφορα καταστ'ηματα επιγραφών που έχουν CNC router και μπορούν να κάνουν κοπές ακριβείας... φτάνει να βρουν τον χρόνο να ασχοληθούν (και να θέλουν) μαζί σου, και το σημαντικότερο αυτά τα μηχανήματα συνήθως έχουν δικά τους σχεδιαστικά προγράμματα οπότε μπορεί να χρειαστεί να γίνει μετατροπή αν π.χ. έχεις το σχέδιο σε αρχείο pdf. Εγώ κάποτε έμαθα AUTOCAD για να σχεδιάσω ένα σασί απο ένα αμαξάκι και να δώσω το σχέδιο και το υλικό σε ένα μαγαζί που έχει υδροκοπή, για να μου το κόψει. Αν τώρα το πρόβλημά σου είναι οτι δεν καταφέρνεις να κάνεις κάθετες κοπές τότε μπορείς να πάρεις ένα εργαλείο το οποίο λέγεται balsa striper χρησιμοποιείται στο να κόβει ευθείες λωρίδες απο balsa. Το ίδιο μπορεί να βοηθήσει και στο depron όχι μόνο σε λωρίδες, αλλά αν βάλεις την λεπίδα να προεξέχει (ανάλογα το πάχος του depron) μπορείς να κόψεις όπου θέλεις και προπαντώς κάθετα. Επίσης για να μην "μασάει" το depron η λεπίδα τότε περνάς τις πλευρές της απο πράσινο σαπούνι
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|