Vivie
Newbie
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« στις: 20/02/2009, 17:05:41 » |
|
Καλησπέρα...ειμαι νεο μέλος , και μπήκα περισσότερο μήπως μπορειτε να με βοηθήσετε...  Η ανηψιά μου , κάνει εργασια για την τεχνολογία..και διαλεξε το θέμα..Αεροπλάνο..  Οπως φαντάζεστε , με ρωτά πως θα κατασκευάσουμε ενα αεροπλανο..της έδωσα διαφορα..αλλα δεν θέλει μικρο αεροπλανο θέλει να παρει καλο βαθμό... εμενα πιανει το χερι μου , εφόσον έχω τα σχεδια σε οδηγιες σε φυσική σκάλα να αντιγράψω ( με την σμικρυνση , μεγεθυνση δεν τα παω καλα ) το να το φτιαξω μονο με οδηγιες , χωρις πατρον...μονο αεροπλανο δεν θα μου βγει.. ετσι , υστερα απο μια εβδομάδα αναζήτησης στο ιντερνετ  βρήκα το παρόν φόρουμ και σας χιλιοπαρακαλω  αν κανείς σας έχει πατρον για να φτιαξω απο χοντρο χαρτονι μακετας το αεροπλανο ( πρεπει να ειναι αληθοφανές λεει ) και απαγορευονται τα κιτ μοντελισμου..α και η ατρακτος πρεπει να ειναι στο μακρος οσο ενα πληκτρολογιο κανονικο..δεν μας ενδιαφέρουν μηχανες , κλπ , απλα θα ειναι εκει σε μια βιτρίνα στο σχολειο μετα την παρουσίαση της εργασίας. Αν καποιος έχει σχέδια για κατι τετοιο , θα με βοηθουσε αφάνταστα!  και φυσικα θα ειχε και την ευγνωμοσύνη μου , γιατι υποσχέθηκα οτι θα το κάνω , πριν παρω χαμπάρι τι ακριβώς ζητουσε..  Σας αφήνω τώρα , ελπιζοντας να εχω μια ελπίδα σε αυτο το τουνελ... 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Pappy
Forum Moderators
Hero Member

Αποσυνδεδεμένος
Θάνος Παπαντωνόπουλος
|
 |
« Απάντηση #1 στις: 20/02/2009, 18:34:47 » |
|
Καλησπέρα!! Αυτό που ζητάς μπορεί να το βρείς σε αυτό το site: http://plans.rcmodell.hu/plansport.htmlέχει πολλά σχέδια για αεροπλάνα και ίσως κάποιο από αυτά να σου κάνει
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #2 στις: 20/02/2009, 20:33:52 » |
|
Καλησπέρα Vivie Πιστεύω οτι αυτό που θα ήταν εύκολο για να κατασκευάσεις απο το site που σου λέει ο φίλος Pappy είναι το (ELECT-J). Eπειδή απ'ότι κατάλαβα δεν έχεις ασχοληθεί με το αντικείμενο και το πως κατασκευάζεται βήμα βήμα ένα μοντέλο αεροπλάνου το manual ενός μοντέλου σε μορφή ΚΙΤΤ ίσως σου φανεί χρήσιμο: http://manuals.hobbico.com/gpm/gpma0156-manual.pdf Βέβαια δεν χρειάζεται να κάνεις όλες τις λεπτομέρειες κατασκευής (αφού δεν θα πετάξει) και αντι για ντύσιμο με monocot μπορείς να βάλεις νάυλον αυτοκόλητο σαν αυτό που ντύνουν τα βιβλία Ισως όμως να μην έχεις πρόγραμμα για να δεις τα σχέδια σε μορφή DXF,DWG, το παρακάτω site έχει και σχέδια σε αρχεία GIF http://www.willingtons.com/mymac/Plans_Download.htm Και προτείνω το SumpN Else
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Βρε μανία με το depron!!!
|
|
|
|
Vivie
Newbie
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #3 στις: 21/02/2009, 14:16:14 » |
|
Καλησπέρα παιδια...τα βλεπω ολα αυτα τώρα, για να δουμε... Θα σας πρήξω λιγουλακι και ζητώ συγνώμη προκαταβολικα. Πες οτι διαλέγω η γυναικα ενα απο αυτα που προτείνατε.Πως θα τυπώσω τα σχέδια σε φυσικό μεγεθος? καπου διαβασα οτι πατε εκει που σας τα τυπώνουν σε μεγαλο χαρτι.Και μετά τι? τα σχεδιαζω σε χαρτόνι ? και τι υλικα θα χρειαστουν ( κολλα και ψαλίδι τα βασικα υποθέτω ) και τι χαρτόνι να ζητήσω ωστε να κρατήσει? Ααα και μόλις μου ειπαν μια λεπτομέρεια..πρεπει να έχει και μια βάση, καλα , αυτο το βλέπω και στο τέλος.  τελικα ειναι πιο δυσκολο απο οσο νομιζα.. σκέφτομαι το εξής χοντρο χαρτόνι μακέτας για τα φτερα και οτι πρεπει να στέκεται ισιο , κι απλο χαρτόνι για την ατρακτο, ή θα κάνω μαλακία ? και απο μέσα αντι για μηχανη κλπ , να το αφήσω κουφιο ή να βάλω κατι μεσα ωστε να μην παλατζαρει? ( μη βαράτε , δεν ξερω τιποτα απολύτως απο αυτα , ουτε σε αληθινο αεροπλανο δεν εχω ανέβει εδώ και καμια 10αρια χρόνια ) Και ενα τελευταιο, έχει κανα μαγαζί εδώ στη Θεσσαλονικη , να παρω καποια ψιλολοιδια οπως ροδιτσες , έλικα ? σκεφτομαι αντι για βάση να βάλω ροδιτσες να στεκεται μονο του και καπως να το κολλησω? εκτος κ αν κανω ανοιχτή εγχειριση σε κανενα απο τα αυτοκινητάκια του ανιψιου μου και βουτήξω τις ροδίτσες. Στην αρχή σκεφτομουν να το κάνω με ξύλο αλλα τελικα θα το κανω με χοντρο χαρτόνι μακέτας γιατι απο οτι βλεπω ειναι πολυ δύσκολη δουλεια...Η εργασια πρεπει να παραδοθει μεχρι 25 μαρτίου.Εχει και γραπτό κομματι το οποιο το κανει ήδη η μικρή... ΑΑΑΑΑ και γιατι οι καθηγητές βαζουν τετοια σε 12χρονα???? Αφου τελικα οι γονεις/κηδέμονες κλπ τα κανουν αυτα!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Pappy
Forum Moderators
Hero Member

Αποσυνδεδεμένος
Θάνος Παπαντωνόπουλος
|
 |
« Απάντηση #4 στις: 21/02/2009, 14:36:15 » |
|
Επειδή τυχαίνει να είμαστε και στην ίδια πόλη!! http://www.aeolus-rc.com/shopGR/index.htmπάνε στο site και θα βρεις τηλέφωνα!! Πάρε το Γιάννη και θα σε εξυπηρετήσει!! Τα σχέδια τα τυπώνεις σε μαγαζί που πάνε οι φοιτητές και τυπώνουν τα σχέδια τους. Εχουν plotter εκεί και θα σε βοηθήσουν!! Καλό είναι να το κάνεις από μακετόχαρτο για να μπορείς να το δουλέψεις. όταν επιλέξεις με το καλό και δεις τι θέλεις τα ξανασυζητάμε. Πάντως ο Γιάννης έχει και έτοιμα ξύλινα σαν αυτό που ζητάς που συναρμολογούνται. Επειδή όμως και αυτός φτιάχνει σε τέτοιο μέγεθος αεροπλανάκια και του αρέσουν τα μικρά ξέρω ότι στο μαγαζί του έχει ένα που έχει φτιάξει από σχέδια μόνος του και επομένως έχει την εμπειρία. Ρώτησέ τον τι και πως και θα σε πει. Πολύ πρακτική επίσης είναι και η μπάλσα 1.5mm!! Ρώτα εκεί που σε λέω και θα δεις
|
|
|
|
Τελευταία τροποποίηση: 21/02/2009, 14:45:31 από Pappy
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
dmkmil
Newbie
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #5 στις: 21/02/2009, 14:51:53 » |
|
Καλήσπέρα σε όλους. Νεο μέλος και ομοιοπαθής με τη vivie λόγω κόρης.
Βέβαια έχω πάθως με τα αεροπλάνα απο μικρός αν και δεν έχω κατασκευάσει κάποιο μέχρι στιγμής. Οπότε τραβάτε με και ας κλαίω .............
Θα ερευνήσω τα link που παραθέσατε και βλέπουμε.
Θα ήμουν υπόχρεως αν μπορει κάποιος να απαντήσει στα εξής 1) Παρόλο που ο στόχος΄είναι παρόμοιος με της vivie , θεωρείτε ότι είναι ουτοπικό να στοχευσω σε κάτι που αρχικά δεν θα πετάει αλλά να μπορεί δυνιτικά να πετάξει αργότερα. 2) Βρήκα στο διαδυκτιο διάφορα εργαλεία και υλικά. Χωρίς να σας βάζω σε μπελάδες, υπάρχει κάποια βασική λιστα εργαλείων που πρέπει να πάρω ? 3) Προτεινόμενα καταστήματα στην Αθήνα (δυστυχως) για υλικά και εργαλεία. ΄ Ο κύβος εριφθεί και βλέπουμε .........
Φιλικά Δημήτρης Μ.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Pappy
Forum Moderators
Hero Member

Αποσυνδεδεμένος
Θάνος Παπαντωνόπουλος
|
 |
« Απάντηση #6 στις: 21/02/2009, 15:20:10 » |
|
Φαίνεται ότι οι δάσκαλοι σε λίγο θα ζητούν από τα παιδιά ρουκέτες και διαστημόπλοια!!
Για να κατασκευάσεις ένα αεροπλάνο που δυνιτικά θα πετάξει πρέπει να είναι σωστό στην γεωμετρία του. Της Βιβής είναι πιό εύκολο γιατί και λίγο να ξεφύγει η άτρακτος δεν πειράζει. Εσένα όμως που θέλεις και αργότερα να πετάει εδώ δυσκολεύουν τα πράγματα. Οχι πολύ απλά πρέπει να τηρήσεις κάποιους κανόνες. Τα σχέδια τα οποία εδω και οι άλλοι φίλοι μοντελιστές προτειναν έχουν το προσόν ακόμα και από έναν άπειρο (αν είναι απλά στην κατασκευή τους) τσατρα πάτρα να πετάξουν. Ανάλογα με την περιοχή σου θα βρείς σίγουρα ένα μαγαζί το οποίο θα σε κατευθύνει για να κάνεις αυτό που θέλεις. Οπως είπα και προηγουμένως ένα καλό υλικό είναι το μακετόχαρτο ή ακόμα και το ειδικό ξύλο που χρησιμοποιούμε εμείς οι μοντελιστές .... η μπάλσα!! Η μπάλσα εχει την ικανότητα να είναι ανθεκτική ελαφριά και να μπορεί να κοπεί με ένα κοπιδάκι μοντελισμού. Για την δική σας κατασκευή μπορείτε να βρείτε ένα πολύ απλό σχέδιο και να εξηγήσω τι εννοώ:
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Pappy
Forum Moderators
Hero Member

Αποσυνδεδεμένος
Θάνος Παπαντωνόπουλος
|
 |
« Απάντηση #7 στις: 21/02/2009, 15:21:07 » |
|
Ταλαίποροι γονείς και κηδεμόνες κοιταξτε στο σχέδιο:
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Pappy
Forum Moderators
Hero Member

Αποσυνδεδεμένος
Θάνος Παπαντωνόπουλος
|
 |
« Απάντηση #8 στις: 21/02/2009, 15:28:31 » |
|
Κόβουμε την άτρακτο στο σχέδιο παρόμοιο με αυτό που σας σχεδίασα ή σε αυτό που εσείς μπορείτε να σχεδιάσετε και να τυπώσετε ακόμα και από το power point.
το κομμάτι ατρακτος λοιπόν 2 φορές.
τα βάζετε διπλα δίπλα και κόβετε κομμάτια που θα καλύψουν το κενό ανάμεσα στα δύο αυτά κομάτια και τα κολλάτε πάνω και κάτω. Σαν ταβάνι ας πούμε. Αυτό θα σας δώσει ένα βασικό σχήμα της ατράκτου. Το κάθετο σταθερο το κολλάμε όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία όπως επίσης και το οριζόντιο.
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Pappy
Forum Moderators
Hero Member

Αποσυνδεδεμένος
Θάνος Παπαντωνόπουλος
|
 |
« Απάντηση #9 στις: 21/02/2009, 15:37:16 » |
|
Φτιάχνουμε και μία πτέρυγα στα μέτρα που θέλουμε από όποιο υλικό μας αρέσει αρκεί να είναι στιβαρό και να μην λυγίζει εύκολα και την κολλάμε όπως στην φώτο
Το οριζόντιο σταθερό θα το κάνετε ίσο με την απόσταση από το σημείο 1 έως το σημείο 2 και την μεγάλη πτέρυγα 2,5 φορές μεγαλύτερη. Δηλ. αν το οριζόντιο είναι 30 πόντους η πτέρυγα η κεντρική θα είναι 75 πόντους (και μεγαλύτερη να είναι δεν χάλασε ο κόσμος!!!)
Το πλάτος της κεντρικής πτέρυγας θα είναι όσο το σημείο 1 έως το σημείο 3 σε όλο του το μήκος και στρογγυλεμένο στις άκρες!!!
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Pappy
Forum Moderators
Hero Member

Αποσυνδεδεμένος
Θάνος Παπαντωνόπουλος
|
 |
« Απάντηση #10 στις: 21/02/2009, 15:37:47 » |
|
Το βάζετε στο φούρνο για 1 ώρα στους 180 ...και καλή σας επιτυχία!!!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Vivie
Newbie
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #11 στις: 21/02/2009, 18:12:30 » |
|
Επειδή τυχαίνει να είμαστε και στην ίδια πόλη!! http://www.aeolus-rc.com/shopGR/index.htmπάνε στο site και θα βρεις τηλέφωνα!! Πάρε το Γιάννη και θα σε εξυπηρετήσει!! Τα σχέδια τα τυπώνεις σε μαγαζί που πάνε οι φοιτητές και τυπώνουν τα σχέδια τους. Εχουν plotter εκεί και θα σε βοηθήσουν!! Καλό είναι να το κάνεις από μακετόχαρτο για να μπορείς να το δουλέψεις. όταν επιλέξεις με το καλό και δεις τι θέλεις τα ξανασυζητάμε. Πάντως ο Γιάννης έχει και έτοιμα ξύλινα σαν αυτό που ζητάς που συναρμολογούνται. Επειδή όμως και αυτός φτιάχνει σε τέτοιο μέγεθος αεροπλανάκια και του αρέσουν τα μικρά ξέρω ότι στο μαγαζί του έχει ένα που έχει φτιάξει από σχέδια μόνος του και επομένως έχει την εμπειρία. Ρώτησέ τον τι και πως και θα σε πει. Πολύ πρακτική επίσης είναι και η μπάλσα 1.5mm!! Ρώτα εκεί που σε λέω και θα δεις Αααχ , ευχαριστώ , αλλα ειναι και το οτι ειμαι κωφή...( εχω κοχλιακο εμφύτευμα ) αλλα δεν ειμαι για τηλέφωνα και τετοια..μια διευθυνσούλα θα με διευκόλυνε πολυ περισσότερο, ωστε να παω να μιλήσω κατ ίδιαν.Αυτο που λές , με τα σχέδια ( που πρεπει να μπουν και στην εργασία ουτως ή αλλως ) αλλα και τα ετοιμα που απλα τα συναρμολογείς, θα με βολευε παρα πολυ , αν και πρεπει να βγάλουμε φωτογραφιες την ώρα της παρασκευής.πφφφ εχω και την αλλη που ειναι δύσκολη.... αν δεν σας κανει κοπο στειλτε μου με πμ τη διευθυνση και θα πάω να με κατατοπισει κατ ιδιαν. dmkmil ομοιοπαθής σε βλέπω...περαστικα μας !!!!!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
dmkmil
Newbie
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #12 στις: 21/02/2009, 21:11:06 » |
|
Το βάζετε στο φούρνο για 1 ώρα στους 180 ...και καλή σας επιτυχία!!!
Ευχαριστώ πολύ. Θα παλέψω πρώτα κάτι πιο σοβαρό και αν αποτύχω θα καταφύγω στη λύση που εγραψες. Σε κάθε περιπτωση μόλις ψηθεί θα κάνω ποστ να δοκιμάσετε !
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Pappy
Forum Moderators
Hero Member

Αποσυνδεδεμένος
Θάνος Παπαντωνόπουλος
|
 |
« Απάντηση #13 στις: 22/02/2009, 08:45:59 » |
|
Την Δνση δεν την γνωρίζω γιατί μία φορά πήγα με το navigator (καταραμένα μηχανάκια) και μετά απλά έμαθα το δρόμο.
Όταν λέω έτοιμα εννοώ ότι είναι κομμένα μεν τα κομμάτια αλλά τα κολλάς εσύ. Αλλά και κομμένα να μην είναι με ένα κοπιδάκι η μπάλσα κόβεται σαν βούτυρο.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
faethon
Jr. Member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #14 στις: 22/02/2009, 14:09:07 » |
|
pappy το planes ανοιγει με auto cat ????
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Κωστας Μαμασουλας
|
|
|
|
|
|
Pappy
Forum Moderators
Hero Member

Αποσυνδεδεμένος
Θάνος Παπαντωνόπουλος
|
 |
« Απάντηση #16 στις: 22/02/2009, 18:57:37 » |
|
Ναι με AutoCAd ή με COREL
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
dmkmil
Newbie
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #17 στις: 26/02/2009, 23:55:20 » |
|
Να μαστε πάλι. 1) Κατέβασα μερικά σχέδια απο το http://plans.rcmodell.hu/plansport.html.2) Κατέβασα το Autodesk Design Review και το DWG TrueView 2009 και voila βλέπω τα σχέδια μια χαρά. Εριξα μια ματιά στις οδηγίες συναρμολόγησης http://manuals.hobbico.com/gpm/gpma0156-manual.pdf.Ωραία μέχρι εδώ. Απ' ότι κατάλαβα απο manual του συναρμολογημένου υπάρχουν patterns. Στο Software Engineering μπορώ να σας γράψω διατριβή. Για αεροπλάνα ομως ........ Οπως το βλέπω είναι τα κομμάτια συναρμολόγησης. Τα οποία με βάση το σχέδιο - οδηγό του συναρμολογημένου τα συναρμολογείς. Ωραία με το συναρμολογημένο ! Για βάλτε ένα χεράκι για να δώ πως θα προχωρήσω. Και για να μην σας σπάω τα νευρα, κατευθυνσεις χρειάζομαι, θα το ρίξω και γώ το διαβασμά μου. Το πρώτο βήμα θα είναι να τυπώσω το σχέδιο σε plotter. Σε τι διάσταση /κλιμακα ? 100% ή κάτι άλλο ????? Αντε και το τυπωσα, πώς θα βρώ ποια είναι τα pattern που πρέπει να φτιάξω ? Οσοι αντέχετε, δώστε καμμιά κατευθυνση
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #18 στις: 27/02/2009, 01:06:34 » |
|
Μιας και αποφάσισες να μπεις στα βαθιά ετοιμάσου  Κατ'αρχήν πρέπει να θεωρήσεις την αποτυχία δεδομένη..  αλλά η επιμονή  και η υπομονή (να ξαναρχίσεις απο την αρχή) είναι το χαρακτηριστικό του μοντελιστή  και προπαντός δεν χρειάζεται βιασύνη. Αν έχεις σκοπό να φτιάξεις ένα μοντέλο που κάποια στιγμή θα πετάξει, καλό είναι να τυπώσεις τα σχέδια στο 100%. Η μέθοδος συναρμολόγησης είναι ίδια είτε το μοντέλο είναι σε μορφή κιτ είτε τα κομμάτια τα'χεις κόψει εσύ απο σχέδια. Η διαφορά είναι ο παραπάνω μπελάς να κόψεις εσυ τα κομμάτια (πριονίδια-ροκανίδια) και να τα πετύχεις στις διαστάσεις που χρειάζεται. Σαν αρχή καλό θα ήταν να τυπώσεις τα σχέδια των επιμέρους κομματιών, (νομείς, κουρμπαριστά) τόσες φορές όσα τα κομμάτια και κατα προτίμηση απο φωτοτυπικό. Κατόπιν όταν απλώσεις τα σχέδια πάνω στη μπάλσα με τη μεριά της τυπωμένης όψης προς τη μπάλσα και το σιδερώσεις θα μεταφερθεί μέρος απο το μελάνι του σχέδιου πάνω στη μπάλσα οπότε θα σε διευκολύνει στο κόψιμο Συνήθως στα σχέδια αναφέρεται το τι πάχος μπάλσα χρησιμοποιείται για τα επιμέρους κομμμάτια με προφίλ, και διαστάσεις ανάλογα για τα πηχάκια. Επίσης καλό θα ήταν να μας πεις και πιο σχέδιο θα αποφασίσεις να φτιάξεις και όποτε βρίσκεις δυσκολία εδω είμαστε
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Pappy
Forum Moderators
Hero Member

Αποσυνδεδεμένος
Θάνος Παπαντωνόπουλος
|
 |
« Απάντηση #19 στις: 27/02/2009, 09:35:45 » |
|
@dmkmil Από το site αυτό κατέβασα και γω σχέδια και εχω κατασκευάσει ένα αεροπλάνο. Να σου πώ λοιπόν τι έκανα εγώ... Κατ'αρχάς να σου πω ότι όλη την κατασκευή βήμα βήμα με αναλυτικές φωτογραφίες μπορείς να την βρείς εδώ : http://www.aeromodelismos.gr/index.php/page,15.htmlκαι εδώ : http://www.aeromodelismos.gr/index.php/topic,1401.0.htmlΑλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.. Κατ' αρχήν επιλέγεις ένα μοντέλο το οποίο είσαι σε θέση ανάλογα με την ικανότητα σου και την εμπειρία σου να φτιάξεις. Το όμορφο και με λεπτομέρειες μοντέλο είναι και δυσκολότερο και απαιτεί εργαλεία γνώση και περισσότερο χρήμα. Ξεκινάς λοιπόν με ένα μοντέλο το οποίο να έχει λίγα κομμάτια για να μην έχεις πολύ κόψιμο ούτε και μεγάλη πιθανότητα λάθους. Καλό είναι το σχέδιο αυτό να είναι σε σχεδιαστικό πρόγραμμα όπως το autoCAD ή γενικά κάποιο CADοειδές πρόγραμμα το οποίο δίνει την δυνατότητα να το διαβάσεις με ακρίβεια να δεις διαστάσεις και να το τυπώσεις με πολύ μικρό ποσοστό λάθους. Παλιότερα είχαν πέσει στα χέρια μου σχέδια αεροπλάνου σε pdf αρχείο και ενώ έλεγε ότι ήταν 100% όταν τα τύπωσα και τα έκοψα είδα ότι ήταν 97%. Αυτό δυστυχώς μου δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα και είχα ασυμφωνίες στα κομμάτια. Αφού λοιπόν το μελετήσεις αρκετά και δεις τα σημεία τα οποία πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή πάς και εκτυπώνεις σε plotter ολόκληρο το σχέδιο και ιδιαίτερα αυτό που σου δίνει την θέση των κομματιών προς συναρμολόγηση σε όλο το μήκος της ατράκτου αλλά και της πτέρυγας.. Αν μπορείς να κάνεις και αποσπασματική εκτύπωση σε Α4 τα κομάτια που θα βγούν οι νομείς ακόμα καλύτερα. Στην συνέχεια ξεκινάς να κολλήσεις τα χαρτιά με τα σχήματα από τους νομείς στο χαρτί και κόβεις στα σημεία που πρέπει. Αυτό θα το επαναλάβεις τόσες φορές όσο σου λέει το σχέδιο. Πχ 15 νομείς για όλη την πτέρυγα. Με προσεκτική κοπή των ξύλων και με σωστό φινίρισμα θα έχεις τέλεια εφαρμογή και θα έχεις περιορισμένο αριθμό σφαλμάτων στην συναρμολόγηση.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Pappy
Forum Moderators
Hero Member

Αποσυνδεδεμένος
Θάνος Παπαντωνόπουλος
|
 |
« Απάντηση #20 στις: 27/02/2009, 09:39:17 » |
|
Με τον όρο pattern δεν κατάλαβα τι εννοείς.... Οσο αφορά το μοντάρισμα ξεκίνα πρώτα με την άτρακτο και φτάσε μέχρι το σειμείο που μπορεί να στηριχτεί η πτέρυγα. Μην κλείσεις τα κενά που θα μπουν τα servo γιατί θα είναι δύσκολο μετά να δουλέψεις. στην συνέχεια ξεκίνα την πτέρυγα αλλά βεβαιώσου ότι ο πάγκος που θα δουλέψεις θα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένος. Στραβός πάγκος......στραβιά πτέρυγα.
Ξεκίνα λοιπόν αυτά που είπαμε και που σου είπαν και τα άλλα παιδιά και μετά βλέπουμε.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
dmkmil
Newbie
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #21 στις: 27/02/2009, 13:06:53 » |
|
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Βρήκα δουλειά για το τριήμερο.
Ουτε και κατάλαβα τι είναι τα pattern στον αερομοντελισμό. Είδα τον όρο και στο manual συμαρμολόγησης και σε διάφορα σημεία στο site. Απ' ότι κατάλαβα είναι τα κομμάτια προς συμαρμολόγηση. Είναι έτσι ?
Επειδή προέρχομαι απο το χώρο της πληροφορικής, εκει τα pattern έχουν συγκεκριμένη σημασία και σίγουρα πολύ διαφορετική.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
hlsat
Full Member

Αποσυνδεδεμένος
ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ
|
 |
« Απάντηση #23 στις: 27/02/2009, 21:20:11 » |
|
dmkmil καλησπερα.Απο την σελιδα που κατεβασες τα σχεδια υπαρχη και το BUZZ BOMB το οποιο για αρχαριο στις κατασκευες ειναι πανευκολο ισως το ποιο ευκολο ξυλινο αεροπλανο δες και αυτο αν σου κανη και αποφασισαι και ξεκινα εδω ειμασται για βοηθεια
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #24 στις: 28/02/2009, 05:26:07 » |
|
Φίλε dmkmil ο όρος pattern στα σχέδια εδώ έχει τη σημασία του πατρόν, πρότυπο, υπόδειγμα, αχνάρι όπως θα βρεις σε αυτό το online λεξικό http://www.babylon.com/dictionary/50827/English---Greek-Technical-Dictionary.htmlΒάλτο στα αγαπημένα γιατί θα σου φανεί χρησιμότατο μελλοντικά. Βέβαια το πιο Ελληνικό είναι το αχνάρι αλλά αυτή την ορολογία τη χρησιμοποιούν πιο πολύ για τα σκάφη όταν κόβουν τα στραβόξυλα Όσο για τα μοντέλα, σαν αρχάριος επιβάλεται να είναι υψηλοπτέρυγα δλδ το φτερό να είναι απο πάνω στην άτρακτο. Τα υψηλοπτέρυγα έχουν την ιδιότητα όταν ο μοντέλο λόγω κακού χειρισμού  έρθει σε αλλοπρόσαλη θέση όταν αφήσεις τους μοχλούς (στικ) του χειριστηρίου αυτό θα επανέλθει σχεδόν γρήγορα σε οριζόντια θέση (εννοειται οτι πρέπει να έχει και ένα σεβαστό ύψος για να προλάβει να "διορθώσει"). Οπότε τα: CAP - 10BMM Cessna Agwagon Προς το παρόν τα  ζαχαρώνεις  μόνο Όσο για το ELECT-J οπτικά μπορείς εσύ να το ομορφύνεις όπως έκανα εγώ στο πρώτο μου χτιστό μοντέλο (βέβαια ήταν κιτ αλλά είχα και πολύ καλό δάσκαλο)
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Απάντηση #26 στις: 12/05/2011, 19:32:50 » |
|
kai thelw to cessna 172 cuttlass kai dn t vriskw mporei kapoios na voithisei?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|